dijous, 12 de maig del 2016

Avui a l'institut.... 
EL TEATRE A LA CLASSE D’ALEMANY


Els alumnes de l'optativa d'alemany de 4rt han realitzat avui al mati un taller de teatre de 3 hores. Aquest "Theater taller" s'ha pogut impartir gràcies a la col·laboració del "Goethe Institut" de Barcelona, que subvenciona aquesta activitat als instituts de secundària on s'imparteix alemany. Ha estat una manera de practicar la llengua alemanya d'una manera divertida, dinàmica i molt significativa.

El pedagog teatral i diplomat en psicopedagogia, Arthur Häring, ha desenvolupat aquest taller de tres hores sobre pedagogia teatral com a alternativa a la típica classe d'alemany tradicional. El taller és interactiu i els alumnes cooperen en conjunt en una gran varietat de formes de treball. 


L'activitat s'ha desenvolupat seguint 3 fases, en la primera fase, "La consciència de grup i la metodologia", s'intenta crear un ambient íntim i de cooperació entre els alumnes. La segona part, "La llengua en escena", es dedica a la posada en escena del llenguatge. La tercera de les fases, "Sortida", serveix perquè els alumnes tornin a la realitat quotidiana i deixin enrere els papers que han interpretat. 
Els objectius del taller són:


  • fomentar un bon ambient i cohesionar el grup
  • aconseguir que els alumnes es desinhibeixin parlant alemany
  • crear un ambient en què la comunicació sigui espontània i en què els alumnes es familiaritzin amb l'ús de l'idioma de forma lúdica
  • desenvolupar la capacitat d'expressar-se en alemany
  • augmentar la motivació i l'interès per la llengua alemanya
  • promoure l'ús de l'idioma de manera divertida.
Cal dir que ha anat molt bé i els alumnes han gaudit molt de l'activitat!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada